0546-816240 info@bpc-deboer.nl
background-image

Lean IT

In Lean IT laten we zien hoe succesvolle Lean Practices van toepassing zijn in het IT-domein. De oorsprong van Lean IT ligt in Lean Six Sigma, Lean Manufacturing en Lean Services. Lean thinking and acting gaat over Customer Value, Value Streams, Flow, Pull en het streven naar Perfection. Lean IT is complementair aan alle andere best practice-methoden.

 

Het Lean IT certificeringsprogramma bestaat uit 3 opleidingen, de basis komt aan bod in Lean IT Foundation. Een van de vervolgmodules is op practitioner niveau, Lean IT Kaizen gaat over het in de praktijk brengen van het Lean gedachtegoed in Kaizen events. Leiderschap is van cruciaal belang voor elke Lean IT initiatief. De Lean IT Leadership training zorgt ervoor dat de juiste leiderschapsstijl wordt toegepast.

Het Lean IT Association-logo is een geregistreerd handelsmerk van de Lean IT Association LLC. Alle rechten voorbehouden.

Ik wil meer weten

Lean IT Foundation

2 dagen

 

Lean IT Foundation is de basistraining en helpt organisaties om ervoor te zorgen dat zij hun klanten de best mogelijke dienstverlening bieden. Door inzicht te krijgen in de klantwaarde, de processen die deze waarde opleveren, de manier om prestaties te managen, de manier van organiseren en de vereiste houding en gedrag, worden organisaties geholpen om een mindset voor continue verbetering te ontwikkelen. Tijdens de training leer je de fundamenten van Lean en hoe je die kunt toepassen. Je ontwikkeld praktische vaardigheden met Lean en je maakt ook kennis met de zachte aspecten van Lean IT, zoals veranderaanpakken om de houding en het gedrag van medewerkers te veranderen zodat deze aansluiten bij een Lean organisatie.

 

Na afloop ben je voldoende voorbereidt om met succes deel te nemen aan het Lean IT Foundation certificeringsexamen. Het slagen voor dit examen is een voorwaarde om deel te nemen aan vervolgopleidingen binnen het Lean IT certificeringsprogramma. BPC de Boer biedt deze training aan in samenwerking met Pink Elephant Education, ATO van APMG.

Ik wil direct contact

Lean IT Kaizen Lead

3 dagen

 

Tijdens de training gaan we uitgebreid in op de belangrijkste zaken rond het organiseren en uitvoeren van een Kaizen event. Kaizen (Kai = veranderen, Zen = ten goede) is een continue verbeteringsaanpak die wordt ondersteund met de managementcyclus DMAIC. Dit is een gestructureerde aanpak voor probleemoplossing. DMAIC staat voor Define, Measure, Analyze, Improve en Control. Als communicatiemiddel wordt de A3-methode gebruikt als basis voor het geleidelijk voltooien van een verbetervoorstel.

 

Na afloop ben je in staat om vol zelfvertrouwen een Kaizen event te organiseren en te leiden. Deze training kan ook worden afgesloten met het Lean IT Kaizen certificeringsexamen. BPC de Boer biedt deze training aan in samenwerking met Pink Elephant Education, ATO van APMG.

Ik wil direct contact

Lean IT Leadership

3 dagen

 

Krijg inzicht in je rol als leidinggevende in een Lean omgeving. De juiste stijl van leiderschap is daarbij van essentieel belang. In deze cursus gaan we in op de transformatie van de organisatie naar Lean, het bouwen van de juiste teams, het Leadership Development Model van Liker en plaatsen deze in de context van IT. De 5 stappen van dit model zijn de True North Values / Commitment to self-development / Vision, goals and communication / Helping other te develop / Continuous improvement. Je krijgt praktische handvaten om Lean leiderschap toe te passen in de praktijk en je wordt goed voorbereidt op het Lean Leadership certificeringsexamen. BPC de Boer biedt deze training aan in samenwerking met Pink Elephant Education, ATO van APMG.

Ik wil direct contact

Partners/klanten

Meer weten over Lean IT?

Stuur jouw gegevens naar Richard van BPC de Boer en hij neemt contact met je op.
  • Stuur jouw gegevens naar onze trainer Richard de Boer en hij neemt contact met je op

Menu