0546-816240 info@bpc-deboer.nl
background-image

Service integration and management

Service Integration and Management (SIAM) is een best practice voor het beheren van meerdere leveranciers en partners van zowel zakelijke als IT-services. Het is gericht op het naadloos integreren van onderling afhankelijke services van verschillende interne en externe serviceproviders in één end-to-end-service.

Het SIAM certificeringsprogramma bestaat uit 2 opleidingen, de basis komt aan bod in SIAM Foundation. Tijdens de verdiepingstraining SIAM Professional gaan we verder in op de SIAM concepten en behandelen we de voordelen, maar ook de uitdagingen en risico’s van het implementeren van Service Integration and Management.

Ik wil meer weten

SIAM Foundation

 

2 dagen

 

Deze SIAM Foundation is een basistraining voor professionals die werken in een omgeving die (IT-)diensten afneemt van verschillende (interne en externe) leveranciers of die overweegt om dit te gaan doen. SIAM is een bewezen manier om verschillende IT-diensten effectief te integreren tot een end-to-end dienst, aan te sturen en te controleren zodat de totale IT-levering aansluit bij de vraag van de organisatie.

 

In deze training maak je o.a. kennis met het SIAM ecosysteem, de SIAM terminologie, de belangrijkste principes, rollen en verantwoordelijkheden, de impact op bestaande processen en de SIAM implementatie roadmap.

 

Na afloop ben je voldoende voorbereidt om met succes deel te nemen aan het SIAM Foundation certificeringsexamen.

Ik wil direct contact

SIAM Professional

 

3 dagen

 

SIAM Professional is geschikt voor die professionals die hun kennis van Service Integration and Management willen verbreden en verdiepen. Tijdens deze training gaan we dieper in op de SIAM concepten, hoe de verschillende serviceproviders moeten worden gemanaged en de diensten worden geïntegreerd tot een naadloze end-to-end dienst die volledig aansluit op de behoefte van de klantorganisatie.

 

Daarnaast is er veel aandacht voor de implementatie van SIAM in organisaties en de 4 fasen van de SIAM roadmap.

 

Voor deze training dien je in bezit te zijn van het SIAM Foundation certificaat en na afloop heb je diverse praktijkgerichte opdrachten afgerond, ben je bekend met de casus waarop de examenvragen zijn gebaseerd en ben je voldoende voorbereidt op het SIAM Professional examen.

Ik wil direct contact

Partners/klanten

Meer weten over Service integration and management?

Stuur jouw gegevens naar Richard van BPC de Boer en hij neemt contact met je op.

Menu